ministerieNaar aanleiding van de brief van dhr. P.M. van Vliet, van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, aan Sociaal Oosterhesselen (klik hier om de betreffende brief te lezen) heeft Herman Scholte, in de commissievergadering van 29 november 2016, geconstateerd dat in de brief van de heer van Vliet een storende fout staat.
Het gaat om de zin: "Inmiddels heb ik begrepen dat gemeente Coevorden, gehoord de gemeenteraad, begin november heeft besloten dat de opvanglocatie geen doorgang zal vinden."

Tijdens de commissievergadering heeft wethouder Brink aangegeven dat hij het met het PAC eens is dat het hierbij om een fout gaat. De wethouder heeft aangeboden de Gemeenteraad te ondersteunen bij het opstellen van een brief waarin de fout kenbaar gemaakt wordt. (klik hier voor de brief aan van Vliet) Deze brief is vandaag verstuurd.

Uit de brief aan de heer van Vliet:

Wij hechten eraan u in kennis te stellen van het feit, dat het in uw brief gestelde o.i. geen juist beeld geeft van de werkelijke gang van zaken. U stelt begrepen te hebben, "dat de gemeente Coevorden, gehoord de gemeenteraad, begin november heeft besloten dat de opvanglocatie geen doorgang zal vinden".
In onze optiek liggen de feiten anders. Wij zijn als gemeenteraad begin november door het college van Burgemeester en Wethouders geïnformeerd over de beslissing van het COA om af te zien van de vestiging van een AZC in Oosterhesselen; een beslissing die naar wij hebben begrepen in lijn van het advies van de landelijke regietafel lag.
Er is dan ook geen sprake van dat de gemeente Coevorden (college of gemeenteraad) een besluit genomen heeft om dit AZC op deze plek geen doorgang te laten vinden; wij hebben slechts kennis genomen van een op landelijk niveau genomen besluit.
Het leek ons goed u hierover te informeren en wij verzoeken u vriendelijk om in voorkomende gevallen de positie van de gemeente Coevorden in deze correct te verwoorden.

 Er is tot op heden nog steeds geen definitief besluit over het niet doorgaan van het geplande AZC in Oosterhesselen. 


Voor meer informatie:

Herman Scholte, fractievoorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 0524-513598

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn