AZC2Op dinsdag 17 januari 2017 staat er een commissievergadering gepland. Bij het agendapunt Vragenuurtje, tijdens deze vergadering, gaat het PAC vragen stellen die betrekking hebben op het geplande AZC in Oosterhesselen.

Vraag 1:
Op 19 december 2016 heeft de Raad een brief gestuurd aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. De brief is een reactie op de brief van de staatssecretaris aan Stichting Sociaal Oosterhesselen waarin wordt aangegeven dat de gemeente Coevorden, gehoord de Gemeenteraad, heeft besloten dat de opvanglocatie geen doorgang zal vinden. In de brief van de Raad wordt aangegeven dat dit geen juist beeld geeft van de werkelijke gang van zaken.

-> Is de ontvangst van deze brief door het ministerie bevestigd?

->Heeft het ministerie al gereageerd op de brief van de raad en zo ja, op welke wijze?

Vraag 2:
Hoewel het College heeft aangegeven dat het geplande AZC in Oosterhesselen niet door gaat ligt er, voor zover wij weten, nog geen formeel/definitief besluit van de staatssecretaris. De absurde situatie doet zich voor dat daarom de bezwaarschriftenprocedure met betrekking tot de omgevingsvergunning door moet gaan. Inwoners zijn in de gelegenheid hun bezwaar tot 20 januari 2017 verder te onderbouwen.

-> Klopt onze informatie dat het College met betrekking tot het formele besluit over het niet doorgaan van het AZC in Oosterhesselen wel een brief van het ministerie of het COA heeft ontvangen maar met de inhoud van de brief niet akkoord is gegaan?

-> Zo ja, wat is hier van de reden?

-> Zo ja, waarom is de Raad hierover niet geïnformeerd?

-> Wanneer verwacht het College het formele besluit wel te ontvangen? 


Voor meer informatie:

Herman Scholte, fractievoorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 0524-513598

 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn