PAC Nieuwsbrief Nr. 023 –  6 april 2013

PAC wil personenvervoer per trein op traject Coevorden – Bad Bentheim – Rheine in Beleidsnota internationaal beleid


kaart_nieuwsbrief23

 

Dinsdagavond 9 april komt het internationale beleid van Coevorden weer aan de orde in de raadsvergadering. In 2011 besloot de raad op initiatief van het PAC (artikel in Dagblad vh Noordenartikel op viev.eu) het streven naar heropening van personenvervoer per trein op het traject Coevorden – Bad Bentheim – Nordhorn – Rheine tot gemeentelijk beleid te maken. Het is belangrijk dat beleid nu ook in de nota over internationale samenwerking te verankeren. En bijvoorbeeld ook de viering van 50 jaar stedenband met de stad Nordhorn te gebruiken om de internationale samenwerking voor dit plan te verstevigen.

 

Biovergister Alte Picardiekanaal: College volhardt helaas in ‘nee’ op vraag naar verplichting na-opslag of niet

Het College had toegezegd dat het nog een antwoord geeft op o.a. de vraag of de na-opslag wel of niet in de milieuvergunning staat.Volgens ons is het helder: als de na-opslag in de milieuvergunning staat, dan is die verplicht en kan de gemeente erop handhaven. Maar het college weigert die zienswijze te erkennen. Het college schrijft:

De na-opslag maakt onderdeel uit van de milieuvergunning van 2006.

Indien een milieuvergunning wordt verleend wordt toestemming gegeven om dat wat aangevraagd wordt te mogen realiseren mits aan de voorschriften wordt voldaan. De aanvraag in 2006 van Kimmann bestond o.a. uit een mestvergister en een na-opslag.” (De brief is hier te downloaden).

Volgens ons is het anders: de na-opslag maakt deel uit van de milieuvergunning; de gemeente kon en kan erop handhaven.

 

Afscheid van Jan Schatens als bestuurslid.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het PAC op maandag 25 maart jl. is Jan Schatens teruggetreden als bestuurslid van het PAC. Jan heeft ruim 3 jaar op de hem bekende wijze zijn gewaardeerde inbreng binnen het bestuur gehad. Hij heeft over veel onderwerpen meegedacht en was met name een specialist op (verkeers) technische zaken. In verband met zijn benoeming tot raadslid heeft hij zijn bestuursfunctie neergelegd. De voorzitter heeft hem bedankt voor zijn inbreng en wenst hem veel succes als raadslid.

De leden hebben vervolgens Marie Vloon gekozen in de ontstane vacature binnen het bestuur.

 

afscheid_jan_bestuur

Van links naar rechts: PAC voorzitter Jerry Stoker, Jan Schatens en bestuurslid Kina Mekkes bij het afscheid van Jan uit het PAC bestuur tijdens de ledenvergadering van maart 2013.

 

marievloon_bestuur

Marie Vloon luistert aandachtig naar de lovende woorden van Jerry Stoker gericht aan vertrekkend bestuurslid Jan Schatens. Marie werd tot zijn opvolger gekozen in de ledenvergadering van maart 2013.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn