PAC Nieuwsbrief Nr. 024 – 27 mei 2013

raadsfractie_nieuwsbrief24

In deze extra editie van de PAC Nieuwsbrief treft u een open brief aan van Bernhard Ensink en een persbericht van bestuur en fractie van het PAC.

                                                                  ----

Open brief van Bernhard Ensink:

Beëindiging raadslidmaatschap per 3 september, beëindiging PAC fractievoorzitterschap per direct

Vandaag heb ik de burgemeester van Coevorden en mijn collega's fractievoorzitters laten weten mijn raadslidmaatschap vervroegd per 3 september a.s. te willen beëindigen en met onmiddelijke ingang het fractievoorzitterschap neer te leggen.

Reeds rond de jaarwisseling heb ik besloten het raadslidmaatschap na de verkiezingen in 2014 niet opnieuw met mijn internationale functie als secretaris generaal van de ECF (European Cyclists' Federation) te willen combineren. Die combinatie is weliswaar niet onmogelijk gebleken, maar af en toe wel lastig. Mijn passie voor het lokaal bestuur is echter geenszins verminderd. Als alternatief voor mijn internationale functie zie ik dan ook een terugkeer naar het lokale bestuur als dagelijks bestuurder - het liefst in 'mijn' grensregio. Ik ben geboren in de Grafschaft Bentheim en opgegroeid in het Duitse Laar bij Coevorden. Sinds 1983 woon ik in Coevorden. Ik ben in het totaal zo'n 16 jaar lid geweest van de raad van Coevorden. Van 1994 tot aan de herindeling was ik ook wethouder.

Een concrete kans om als dagelijks bestuurder terug te keren in mijn regio dient zich thans aan. De besturen van de partijen CDU, SPD en Bündnis90/DieGrünen in het Duitse Schüttorf, Grafschaft Bentheim, hebben mij gevraagd, bereid te zijn om mee te doen aan de verkiezingen voor de burgemeester van de Samtgemeinde Schüttorf op 22 september a.s. De Samtgemeindebürgermeister wordt direct door de bevolking gekozen, dus niet benoemd zoals dat in Nederland het geval is. De besturen van de drie partijen stellen deze week hun ledenvergaderingen voor mij in de campagne te ondersteunen. Daarna zal een definitief besluit over mijn kandidatuur vallen.

Bernhard Ensink,

Coevorden, 27 mei 2013

                                                                        -----

Persbericht van fractie en bestuur PAC

Bernhard Ensink stopt als raadslid PAC per 3 september - Jaap van der Ploeg vanaf heden waarnemend PAC fractievoorzitter

PAC fractievoorzitter Bernhard Ensink heeft de fractie en het bestuur onlangs erover geïnformeerd dat hij zijn raadslidmaatschap vervroegd per 3 september 2013 wenst te beëindigen en met ingang van 27 mei het fractievoorzitterschap neer legt.

We hebben als bestuur en fractie grote waardering voor de wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan het raadslidmaatschap en het wethouderschap in de laatste bestuursperiode van de gemeente Coevorden voor de herindeling. Wij zullen Bernhard Ensink zeker missen om zijn kennis, deskundigheid, politieke gevoel en de scherpte in het debat.

We zijn er echter ook heel trots op dat hij gevraagd is om mee te doen aan de verkiezingen voor het burgemeesterschap in het Duitse Schüttorf. Wij zijn er van overtuigd dat hij door zijn passie voor het lokale bestuur en zijn internationale en overige opgedane ervaringen een fantastische rol in de Samtgemeinde Schüttorf kan vervullen.

Voor de PAC fractie betekenen deze ontwikkelingen dat vice-fractievoorzitter Jaap van de Ploeg per direct het fractievoorzitterschap zal waarnemen. De nieuw fractie zal, nadat de vacant komende raadszetel weer bezet is, een definitief besluit nemen over het fractievoorzitterschap.

De vraag wie het nieuwe raadslid wordt zal, na het doorlopen van de procedure waarvoor de Voorzitter van het Hoofdstembureau verantwoordelijk is, worden beantwoord.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot Jaap van der Ploeg, tel 0642140220 .

Coevorden, 27 mei 2013

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur                                                    Namens de fractie,

Jerry Stoker,                                                               Jaap van der Ploeg,
Voorzitter                                                                   Waarnemend fractievoorzitter

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn