PAC Nieuwsbrief Nr. 027 –  28 mei 2014

Openbare fractievergadering op 19 Mei 2014

Op 19 Mei heeft de raadsfractie van het PAC een openbare fractievergadering gehouden in het Buurthuis BSV in de Binnenvree aan de Thorbeckestraat in Coevorden. Gedurende deze vergadering werd naast de reguliere raadsaangelegenheden bijzondere aandacht geschonken aan de wijk Binnenvree.


Na een hernieuwde kennismakingsronde met vertegenwoordigers van de stichting Breed Overleg Binnenvree (BOB) is gesproken over de ontwikkelingen en huidige situatie in de wijk. Tevens werd de fractie rondgeleid in de wijk en werd een aantal bijzondere aangelegenheden in de wijk getoond. Geconcludeerd werd dat de wijk een grote maar geslaagde metamorfose heeft ondergaan, en dat het woon- en leefklimaat in de wijk gedurende de laatste jaren aanzienlijk is verbeterd. Binnen de wijk heerst dan ook alom een redelijke tevredenheid over de verbeteracties die door de Gemeente en Domesta in overleg met de bewoners (zowel huurders als huiseigenaren) zijn uitgevoerd. Er blijft echter behoefte om een aantal zaken te verbeteren. De belangrijkste daarvan zijn:


• Verbetering communicatie met Gemeente. De bewoners krijgen de indruk dat de wijk nu geen prioriteit meer heeft. De aandacht van de Gemeente voor de afronding van de inrichting van de wijk blijft achterwege.

• Verbetering verkeersveiligheid. Een aantal straten heeft een hoge opstaande rand in de goot, bedoeld voor afvoer regenwater. Deze rand is echter zeer gevaarlijk voor fietsers. Regelmatig vinden door deze rand ongelukken plaats. Aangezien de straten al enigszins bol zijn, zijn deze speciale goten niet benodigd. De gevaarlijke situatie kan door aanpassing van de bestrating op eenvoudige wijze verbeterd worden.

• Invulling onbebouwde terreinen in de wijk. Binnen de wijk is een aantal onbebouwde terreinen die thans nog niet zijn ingevuld. Besluitvorming over de invulling van deze terreinen laat nog steeds op zich wachten.


De PAC fractie heeft toegezegd om erop toe te zien dat de Gemeente adequaat blijft communiceren met BOB over zaken die de wijk aangaan. Zij adviseert BOB ook om in voorkomende gevallen verzonden brieven in afschrift te sturen naar de gemeenteraad.

Door alle aanwezige PAC leden werd het directe contact met belangenbehartigers uit de Binnenvree als zeer welkom en positief ervaren. Daarnaast werd zij goed geïnformeerd over de nog lopende zaken in de wijk. Hopelijk heeft het PAC ook een positieve indruk bij de vertegenwoordigers van de wijk achtergelaten. Het PAC zal in ieder geval zich in blijven spannen om het werk van de wijkvertegenwoordigers te ondersteunen.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn