PAC Nieuwsbrief Nr. 028 – 18 juni 2014

Verbrandingsslakken EVI
Op 26 April 2014 heeft Kor Roossien, fractievoorzitter van het PAC in de gemeenteraad, een groot aantal schriftelijke vragen gesteld aan het college B&W over de grote berg verbrandingsslakken van de EVI op het Europark te Coevorden. Aanleiding voor deze vragen was de onvolledige beantwoording door het college van eerder gestelde vragen van het PAC en de overtuiging van de fractie dat het college de situatie m.b.t. deze verbrandingsslakken ernstig onderschat. De vragen betroffen voornamelijk de kwaliteit van het grondwater, het transport en storting van de verbrandingsslakken en de voorwaarden van de verleende milieuvergunning. Inmiddels heeft het college advies gevraagd aan de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) voor de beantwoording van de vragen. Naar verwachting kunnen we de antwoorden omstreeks 1 Juli 2014 tegemoet zien. Wordt vervolgd.

Voor detailinformatie over de gestelde vragen klik hier.

 

Ermerzand
Op 16 April 2014 hebben Jan Schatens en Ed Lafort van het PAC op uitnodiging een bezoek gebracht aan het Ermerzand. Daarbij is gesproken met vertegenwoordigers van de Vereniging van Eigenaren en van de Coöperatieve Vereniging Ermerzand (CVE) over hun zienswijze en bezwaren tegen op het nieuwe ontwerp bestemmingsplan voor het Ermerzand. Ook hebben Jan en Ed een rondleiding over het park gekregen. Het verslag dat over dit bezoek is gemaakt en dit is vervolgens in de PAC raadsfractie op 5 Mei 2014 besproken. Afgesproken is dat het PAC politieke steun zal verlenen aan het voorstel van CVE om het ontwerp bestemmingsplan aan te passen.

Voor het volledige verslag van het bezoek klik hier.

 

Uitgeprocedeerde asielzoekers
Binnen de Nederlandse samenleving wordt de laatste tijd intensief gesproken over de standpunten van gemeenten m.b.t. zorg voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Het gaat dan in het bijzonder om kinderen die inmiddels grotendeels zijn ingeburgerd in Nederland. Aangezien ook de gemeente Coevorden in de nabije toekomst kan worden geconfronteerd met dergelijke situaties hebben de (steun)fractie leden van het PAC 2 Juni 2014 uitgebreid gedebatteerd over de visie van het PAC t.a.v. dit onderwerp. Geconcludeerd wordt dat de gemeente Coevorden in beginsel loyaal uitvoering dient te geven aan het landelijke beleid m.b.t. uitgeprocedeerde asielzoekers. Het PAC hecht evenwel zeer grote waarde aan het beschermen van kinderen (die, zeker in deze situatie, als zwaksten in de samenleving worden beschouwd). Het belang van kinderen dient dan ook voorop te staan bij besluitvorming over eventuele (tijdelijke) verblijfsvergunningen. In voorkomend geval zal het PAC deze visie actief uitdragen. Daarnaast heeft het PAC waardering voor de situatie dat ook onze burgemeester de brief aan de Staatssecretaris F. Teeven over een algeheel kinderpardon heeft ondertekend.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn