PACnieuwsbrief

PAC Nieuwsbrief Nr. 035 - 4 maart 2017

Groenonderhoud
Gedurende de afgelopen jaren is binnen de Gemeente Coevorden uit financiële overwegingen sterk bezuinigd op groenonderhoud in de openbare ruimte. Dit heeft geleid tot de situatie dat een groot aantal locaties, zoals bermen en plantsoenen, er nu sterk verwaarloosd uitzien. Bij de bespreking hierover in de gemeenteraad op 28 Februari jl. is voorgesteld om het budget voor groenonderhoud significant te verhogen. De fractie van het PAC is daarin niet meegegaan en heeft voorgesteld om dit onderhoud structureel op ecologische wijze uit te voeren. Dit is niet alleen op termijn goedkoper, maar dit zal daarnaast op termijn leiden tot een aanzienlijke toename van de biodiversiteit in het openbare groen. Wel zal dan op kortere termijn een wat meer verwaarloosde indruk moeten worden geaccepteerd. Na enige discussie in de raad is de zienswijze van het PAC door de verantwoordelijke wethouder grotendeels overgenomen. Daarbij heeft het PAC wel aangedrongen op een betere voorlichting aan de bevolking over wat kan worden verwacht bij ecologisch verantwoord groenonderhoud. Daarnaast zal het PAC zich blijven inzetten voor een correcte uitvoering van dit onderhoud. Al met al een mooi succes voor de milieu-ambities van het PAC.

Zware mishandeling
Naar aanleiding van een zware mishandeling in onze gemeente van een persoon vanwege zijn geaardheid heeft de gemeenteraad op 28 Februari jl. op initiatief van PAC en PvdA de intentie uitgesproken om de sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van LHBT-bewoners in Coevorden te bevorderen. Hiertoe zal door de gemeente een plan van aanpak in samenspraak met Meldpunt Discriminatie Drenthe, COC en andere betrokken partners worden ontwikkeld. Tevens zal de gemeente zich aansluiten bij het landelijke project Regenboogsteden. Gelukkig kreeg dit initiatief volledige draagvlak binnen de gemeenteraad. Een klein maar niet onbelangrijk succesje van het PAC in de niet-aflatende strijd tegen discriminatie.

Schouw in centrum Coevorden
Op uitnodiging van de stichting Platform Gehandicapten gemeente Coevorden heeft de fractie van het PAC samen met vertegenwoordigers van enige andere politieke partijen en het college meegedaan aan een schouw in het centrum van Coevorden. Doel van deze schouw was om knelpunten voor gehandicapten in het centrum te inventariseren en om het college en gemeenteraad meer bewust te maken van beperkingen in de toegankelijkheid van het centrum van Coevorden voor gehandicapten. Dit natuurlijk om deze toegankelijkheid van het centrum voor gehandicapten in de toekomst mogelijk te kunnen verbeteren. Al met al was de schouw een leerzame ervaring voor alle deelnemers en bevestigde dit het standpunt van het PAC dat bij alle geplande aanpassingen van openbare ruimten inbreng van het Platform Gehandicapten zeer wenselijk is.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

  • Aanmelding voor de PAC-Nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Download: Nieuwsbrief PDF

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn