PACnieuwsbrief

PAC Nieuwsbrief Nr. 036 - 31 mei 2017

Regenbooggemeente
Op initiatief van het PAC in samenwerking met PvdA is de gemeente Coevorden sinds 28 Februari officieel een zogenoemde “Regenbooggemeente”, waarbij de gemeente verklaart dat zij de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie willen helpen verbeteren. De directe aanleiding voor dit initiatief was een geweldsmisdrijf tegen een jonge homoseksueel op 28 Januari jl en andere soortgelijke misdrijven gedurende de afgelopen jaren. De rol van de gemeente is belangrijk omdat zij in grote mate verantwoordelijk is voor het sociale domein en veiligheid. Inmiddels mogen 8 gemeentes in de provincie Drenthe zich “regenbooggemeente” noemen. Het PAC heeft bovendien aangeboden de gemeente bij de aanpak van de sociale vraagstukken bij dit onderwerp en met kennis hierover te ondersteunen.

WMD Geheimhouding
Op 2 Mei heeft het PAC een motie ingediend in de gemeenteraad om de geheimhouding van de documenten die betrekking hebben op het financiële debacle bij de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) op te heffen. Zoals bekend heeft WMD een verlies geleden van 13 miljoen euro publiek geld op een waterproject in Indonesië. Het onderzoeksrapport over dit verlies is echter vanwege bescherming van de persoonlijke levenssfeer een klein aantal bestuurders van de WMD niet openbaar. Het PAC is evenwel van mening dat deze bescherming in het geheel niet opweegt tegen de belangen van de bewoners van de 11 Drentse gemeenten die aandeelhouders zijn van WMD, en tegen de noodzaak van een transparantie verantwoording van de WMD bestuurders aan de bevolking. Helaas kreeg het PAC slechts steun van D66 voor deze motie, de andere partijen in de gemeenteraad van Coevorden wilden de geheimhouding behouden.

Dodenherdenking
Op 4 Mei jl. heeft onze voltallige fractie deelgenomen aan de 4 Mei herdenking in Oosterhesselen. Tijdens deze herdenking heeft onze fractievoorzitter Herman Scholte namens het gemeentebestuur een korte maar treffende toespraak gehouden. In deze toespraak werd het belang aangegeven van de vrijheden die we hier in Nederland mogen beleven en de verhalen over de strijd tegen onderdrukking tijdens de Tweede Wereldoorlog die nog steeds belangrijk zijn om door te geven aan de jongere inwoners in Oosterhesselen. De letterlijke tekst van deze toespraak kunt u terugvinden op de website van het PAC.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

  • Aanmelding voor de PAC-Nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Download: Nieuwsbrief PDF

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn