400dpiLogo

PAC Nieuwsbrief Nr. 042 - 19 januari 2018

Nieuwjaarreceptie PAC
Op woensdag 10 Januari 2018 hield het PAC een nieuwjaarreceptie. Niet alleen leden maar ook andere belangstellenden werden uitgenodigd, en dat resulteerde in een goed geïnteresseerd gezelschap. Tijdens deze receptie werd het nieuwe logo als onderdeel van de nieuwe PAC huisstijl en het programma van het PAC voor de komende raadsperiode gepresenteerd, en werden ook de lijsttrekker (Irene Driehuis) en de volgende 6 kandidaten op de PAC kieslijst voorgesteld. Herman Scholte, onze huidige fractievoorzitter in de raad, gaf vervolgens een terugblik over de afgelopen raadsperiode. Daarin gaf hij kort aan waar het PAC voor stond en welke bijzondere resultaten door het PAC zijn behaald. Er werd ook nog nader ingegaan over een recent voorstel voor bestuurlijke samenwerking binnen BOCE verband, een voorstel dat absoluut niet door het PAC wordt gedragen. Met name dit laatste trok flink de aandacht in de pers en dit resulteerde dan ook in een goed artikel in Coevorden HaH. Dat het PAC op de goede weg is bewees ook de spontane aanmelding voor lidmaatschap voor het PAC. Al met al was nieuwjaarreceptie zeer geslaagd.

Campagne
Alhoewel er binnen het PAC natuurlijk al veel langer is nagedacht over de campagne voor de komende raadsverkiezingen is de officiële aftrap van de campagne begonnen met het presenteren van het programma van het PAC voor de komende raadsperiode en van de lijsttrekker en volgende 6 kandidaat raadsleden. Daarnaast heeft het PAC een speciale verkiezingswebsite verkiezingen-2018.pac-coevorden.nl ontwikkeld. Inmiddels is de campagne in volle gang en wordt door een groot aantal van onze actieve leden intensief gewerkt aan een brede campagne. De resultaten van die campagne zullen goed zichtbaar worden in de komende weken. Zonder al te veel vooruit te lopen op de campagne kan wel worden beloofd dat het PAC goed zal laten merken waar het voor staat en wat de ambities van het PAC zijn.

Woonvisie
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 19 december jl. heeft het PAC samen met PvdA een amendement ingediend op de Woonvisie 2017 – 2022 van de gemeente Coevorden. Het PAC en de PvdA zijn van mening dat in de woonvisie er onvoldoende eigen ambities op het gebied van duurzaamheid zijn geformuleerd en stelden voor om deze ambities nader uit te werken in een duurzaamheidsagenda. Helaas kreeg dit amendement slechts de steun van D66, zodat dit amendement niet werd goedgekeurd. Jammer, een gemiste kans voor onze gemeente om echt werk te maken van duurzaam wonen in onze mooie gemeente.

Dorpsvisie Dalen
Op 18 Januari presenteerde Dorpsbelangen Dalen in MFC De Spinde de activiteiten en voorlopige resultaten van de 6 werkgroepen die uitvoering geven aan de dorpsvisie van Dalen. Daarnaast ontving Dorpsbelangen Dalen voor het eerst het aan Dalen toegekende dorpsbudget, een gebeurtenis die voor het PAC belangrijk genoeg was om daar grote aandacht aan te schenken. Bij de introductie van de werkgroepen gaf de voorzitter van Dorpsbelangen Dalen aan dat het belangrijkste aspect van de activiteiten was de deelname van het grote aantal vrijwilligers. Tijdens de presentatie door de verschillende werkgroepen bleek nog eens te meer dat de activiteiten breed werden gedragen door de bevolking. De aanwezige PAC-leden waren dan ook onder de indruk van de inzet van de inwoners van Dalen. Reden voor het PAC om, zoals het PAC-programma voor de komende raadsperiode ook aangeeft, te gaan voor meer ruimte aan de bewoners in de wijken en dorpen om mee te denken en mee te doen bij het vormgeven van de eigen leefomgeving.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

  • Aanmelding voor de PAC-Nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Download: Nieuwsbrief PDF

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn