Persbericht

--Coevorden, 2 april 2011

 

PAC wil sponsoring door gemeente Coevorden van prof voetbalclub FC Emmen stoppen:

“In tijden van grote bezuinigingen is er wel een betere bestemming voor € 10.000 Coevorder belastinggeld dan de FC Emmen”

 

De PAC fractie heeft antwoorden van het college van B&W van Coevorden ontvangen op de vragen over de verlenging van het sponsorcontract met de FC Emmen. Dat contract blijkt te gaan over 10.000 Euro per seizoen voor vier stoeltjes per thuiswedstrijd en drie maal per jaar een skybox om hiervoor ondernemers uit te nodigen. De gemeente betaalt dit uit de begrotingspost ‘Acquisitie en promotie”.

Volgens PAC fractievoorzitter Bernhard Ensink is in tijden van grote bezuinigingen wel een betere bestemming voor € 10.000 Coevorder belastinggeld te vinden dan sponsoring van de FC Emmen. Het is voor de PAC fractie onbegrijpelijk dat sponsoring van de FC Emmen de dans van de bezuinigingen ontspringt. Terwijl vele (sport)verenigingen in de gemeente Coevorden met de gemeentelijke bezuinigingsplannen te maken krijgen gaat het college door met sponsoring van de prof voetbal club in de gemeente Emmen, op hetzelfde niveau als vorig seizoen.

De PAC fractie roept verenigingen en inwoners op ideeën aan te dragen voor een betere bestemming van de 10.000. Bij de behandeling van de begroting 2012 zal het PAC dan een keuze maken uit die Ideeën en proberen een meerderheid in de raad voor een andere bestemming van die 10.000 Euro te krijgen. De ideeën kunnen worden gestuurd aan fractie secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op een andere manier bij een PAC raadslid worden in geleverd.

 

Link naar de vragen van het PAC

PDF-file van de antwoorden van de gemeente Coevorden op vragen van het PAC

 

 


Meer info via Bernhard Ensink, fractievoorzitter,

telefoonnummer 0524-851161 of 0641744350.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn