Persbericht

Coevorden, 16 mei 2011

 

Uitspraak wethouder Roeles over uitstel betaald parkeren tot 2014 is niet gedekt door collegebesluit

Wethouder Wilting: “Het college heeft nog geen besluit genomen over het invoeren van betaald parkeren. In het derde kwartaal 2011 komen wij met een plan van aanpak “Betaald parkeren”.


Het college van B&W van Coevorden heeft nog helemaal niet besloten tot 2014 geen betaald parkeren in te voeren. Een besluit wordt in het 3de kwartaal van 2011 genomen. Dit wordt duidelijk uit de antwoorden op vragen die het PAC aan verkeerswethouder Wilting heeft gesteld. (beantwoording van de vragen in PDF file - BEANTWOORDING_Vragen_PAC_Betaald_Parkeren.pdf)

CoevordenHuisaanhuis meldde vorige maand de uitspraak van wethouder Roeles: “het college heeft besloten tot 2014 geen betaald parkeren in de stad Coevorden in te voeren”. De PAC fractie verbaasde zich over de uitspraak, omdat die in strijd is met het door college en raad aangenomen bestuursprogramma. Navraag bij verantwoordelijk wethouder Wilting levert nu op dat de uitspraak van Roeles niet namens het college kan zijn gedaan.

De uitspraak van Roeles zou erop kunnen wijzen, dat hij het bestuursprogramma-punt ‘betaald parkeren’ wil uitstellen en wellicht daarna wil afstellen. Zijn uitspraak is duidelijk in strijd met het vastgestelde beleid en wordt niet gedekt door een collegebesluit. Te vrezen is, zoals het PAC reeds eerder aangaf, dat met veel ambtelijke en bestuurlijke uren en te maken kosten voor externe consultants wordt getrokken aan een dood paard. Het PAC zal dan ook opnieuw zoeken naar een goed moment om een meerderheid achter het PAC standpunt te krijgen. “Zolang er nog geen parkeergarages zijn geen betaald parkeren in Coevorden. Reguleren van doorstroming door middel van meer blauwe zones voor kort parkeren.” (Verkiezingsprogramma 2010-2014)

 

 


 

Meer info via Bernhard Ensink, fractievoorzitter,

telefoonnummer 0524-851161 of 0641744350


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn