Persbericht

-- 12 november 2011

 

PAC wil dat BenW van Coevorden zich distantieert van uitspraken wethouder Emmen over grensgangers

Het PAC vindt de uitlatingen (*) van de Emmer wethouder ongepast en onverstandig. Op het internet is al een stroom van media berichten in Duitsland op gang gekomen. Die kunnen het effect hebben dat inwoners van de Duitse grensregio zich minder welkom voelen in Nederland. Daardoor kunnen ook winkel, horeca en andere bedrijven in de gemeente Coevorden economische schade ondervinden.

 

Met schriftelijke vragen wil PAC fractievoorzitter Bernhard Ensink het college van Coevorden ertoe bewegen publiekelijk via een persbericht afstand te nemen van de uitlatingen van de Emmer wethouder over 'grensgangers' en het college van Emmen te vragen datzelfde te doen om mogelijke negatieve economische effecten te voorkomen.

 

(*) De uitlatingen zijn te vinden o.a. in het DvhN artikel (internetversie), dat in bijgaand document met de schriftelijke vragen is verwerkt.

 

De schriftelijke vragen art 39 van het Reglement van orde voor de gemeenteraad van Coevorden over deze materie is als PDF te bekijken en te downloaden (2 pagina's)

 


 

Bernhard Ensink, PAC fractievoorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mobiel 0623115965

 

 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn