Persbericht

-- 15 februari 2012

 

PAC na bestudering van Coevorder distributie planologisch onderzoek (DPO):

‘Planologisch onderzoek is bom onder plan voor verhuizing Albert Heijn’

Inmiddels is, na het indienen van de interpellatie vragen door het PAC over het plan de AH te laten verhuizen naar de wijk Binnenvree, door het college ook een in 2011 opgesteld distributie planologisch onderzoek aan de raadsleden verstrekt. Daarop rustte tot vandaag een embargo. Het DPO zal nu ook een rol spelen in de reeds aangevraagde interpellatie. PAC fractievoorzitter Bernhard Ensink over het onderzoek: “Dit onderzoek is een bom onder het plan om in de Binnenvree een nieuwe supermarkt toe te laten en daardoor het vertrek van een supermarkt uit het kernwinkelgebied te bevorderen. We hebben juist supermarkten als trekkers in het kernwinkelgebied nodig. ”

De PAC fractie had zich al meerdere keren kritisch geuit over het plan van de gemeente Coevorden, Domesta en Albert Heijn voor de verhuizing van AH van winkelcentrum de Gansehof naar de wijk Binnenvree. Het inmiddels ter inzage gelegde dossier hierover leidde tot de aanvraag van het PAC voor een interpellatie in de raadsvergadering van 21 februari a.s.

 

Planologische onderbouwing voor supermarkten op De Holwert Zuid moet worden overgedaan

Coevorden plant ook nog eens extra 7000m2 grootschalige detailhandel op De Holwert. De oude planologische onderbouwing voor het ontwerp bestemmingsplan is nu moeilijk te handhaven. De gemeenteraad zal nog een besluit over dat bestemmingsplan moeten nemen en zal daarbij alle belangen goed af moeten wegen. Met het nieuwe DPO op tafel wordt het moeilijk dat plan goed te onderbouwen. “Bij het plan voor supermarkten op De Holwert Zuid is de gemeente destijds over één nacht ijs gegaan. Opknappen van de Krimweg stond toen centraal in de discussie. Niet de toekomst van de detailhandel in de binnenstad. De negatieve gevolgen daarvoor maakt het DPO nu duidelijk zichtbaar”, aldus Bernhard Ensink.

 


 

Voor meer informatie:

 

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn