Persbericht

--Coevorden, 28 april 2012

 

PAC over uitleg raadsvoorstel door wethouder Roeles:

“Verbazingwekkend en onjuist!”

Het raadsvoorstel over de herhuisvesting van ambtenaren respectievelijk de samenwerkingsovereenkomst koppelt de voorgenomen verkoop van panden aan plannen van de projectontwikkelaar. Het voorstel is één geheel. Het college wil het echter nu doen voorkomen alsof er slechts sprake zou zijn van de verkoop van twee panden en verder nog alles open is. Dat is verbazingwekkend. Zeker gelet op de presentaties aan pers en raad in het begin.

Het is ook onjuist. Het formele raadsvoorstel heeft als onderwerp ‘Samenwerkingsovereenkomst met Kasteel Coevorden BV / Ontwikkelmaatschappij Coevorden BV’. Het tekenen van deze overeenkomst zal als gevolg hebben dat de ambtenaren die nu in de Spinde in Dalen en in het oude Postkantoor zitten slechts tijdelijk en niet - zoals door de raad besloten – permanent in het te renoveren oude gemeentehuis (Aleida Kramer 4) worden gehuisvest. Maar de verkoop van het oude gemeentehuis en van het oude Postkantoor is in de overeenkomsten onlosmakelijk verbonden met de plannen van de ontwikkelaar voor de Citadelpunt, de Rabobanklocatie. Dat heeft PAC raadslid Jaap van der Ploeg afgelopen donderdag al met de simpele vraag blootgelegd: “Dus het punt samenwerkingsovereenkomst kan uit het voorstel?” Voor wie de vertrouwelijke samenwerkingsovereenkomst hebben gelezen moet de onlosmakelijke samenhang tussen de verkoop van de panden en de plannen van de ontwikkelaar voor de Rabobanklocatie helder zijn. Het college verbindt zich met een handtekening onder de overeenkomst aan die plannen.

“Kritiek op de haast van het college was er al. Daar komt nu steeds meer kritiek bij op de inhoud van de plannen voor de Rabobanklocatie. Blijkbaar wil wethouder Roeles daarom iedereen doen geloven dat het nu slechts om de verkoop van twee panden zou gaan. Dat vind ik onjuist,” aldus PAC fractievoorzitter Bernhard Ensink. Om dit publiekelijk te kunnen aantonen zal de PAC fractie het college verzoeken de kernpassages uit de samenwerkingovereenkomst als niet-vertrouwelijk te verklaren, met name het artikel over het “Publiekrechtelijk kader”.

 


 

Voor meer informatie:

 

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn