Persbericht

-- 9 mei 2012

 

PAC over uitstel behandeling raadsvoorstel:

“Van uitstel komt afstel ... ”

De behandeling van het raadsvoorstel over de herhuisvesting van ambtenaren respectievelijk de samenwerkingsovereenkomst is op verzoek van B&W gisteren door de raad van Coevorden uitgesteld. Dit is opmerkelijk, omdat het eerder – tegen protesten van het PAC in – met stoom en kokend water door de raad moest worden behandeld om de met de ontwikkelaar de overeengekomen termijn van ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst deze week te halen. Het PAC hoopt nu dat van uitstel afstel komt.

 

Het oude gemeentehuis behouden voor permanente huisvesting van ambtenaren

De PAC fractie had willen aangeven dat de gemeente het oude gemeentehuis gewoon moet renoveren, om de ambtenaren, die nog in Dalen in De Spinde en in het oude Postkantoor in Coevorden zitten, permanent te huisvesten. “Nut, noodzaak en wenselijkheid om het oude gemeentehuis te verkopen en tijdelijk voor vijf jaar terug te huren zijn voor ons niet aangetoond. Het financiële plaatje overtuigt niet. We willen rust in de werksituatie van de ambtenarij en niet de financiële risico’s van het college plan,” aldus fractievoorzitter Bernhard Ensink. De fractie had daarom gisteren de raad ervan willen overtuigen, dat de samenwerkingsovereenkomst afgewezen zou moeten worden.

Mocht de raad toch in meerderheid akkoord zijn gegaan met de samenwerkingsovereenkomst dan had het PAC samen met PvdA en VVD een motie ingediend om te bewerkstelligen, dat de raad zijn handen zoveel mogelijk vrij houdt wat de plannen van de ontwikkelaar voor de Rabobanklocatie betreft. Het college bindt zich volgens het PAC te veel aan die plannen, die in strijd zijn met het Masterplan Centrum, het bestemmingsplan en het distributieplanologisch onderzoek.


Waar is de intentieovereenkomst, waarvan het raadsvoorstel melding maakt?

Graag had de PAC fractie in het debat ook helderheid gekregen over de vraag, waarom de in het raadsvoorstel genoemde intentieovereenkomst, die tegelijk met de samenwerkingsovereenkomst getekend zou worden deze week, niet aan de raad is gepresenteerd. Wat is daarvan de inhoud? Nu er uitstel is zal de PAC fractie schriftelijk aan B&W vragen, die intentieovereenkomst, die toch klaar zou moeten zijn omdat deze deze week getekend zou worden, ook op tafel te leggen.

 

 


 

Voor meer informatie:

 

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn