Persbericht

-- 13 september 2012

Coevorder college blundert in procedure rond ‘biovergister Kimman’

De Raad van State heeft de gemeente Coevorden een gevoelige tik op de bestuurlijke vingers gegeven. Een verzoek vanuit de wijk Klinkenvlier om handhaving van de vergunning ‘biovergister Kimman’ werd door het college afgewezen omdat de bewoners te ver van het bedrijf zouden wonen. De Raad van State heeft nu korte metten met dat besluit gemaakt - niet tot verrassing van het PAC. De installatie is namelijk duidelijk te horen in de wijk Klinkenvlier als het bij storingen gas affakkelt en te ruiken als er gas ontsnapt.

"Een ongelooflijke blunder van het Coevorder college. Die kan behalve de direct gemaakte proceskosten nog veel meer gevolgen hebben voor de gemeente", stelt PAC fractievoorzitter Ensink. De slogan 'Samen zijn we Coevorden' komt volgens de PAC fractie in een raar daglicht te staan als je je realiseert dat het college in zo'n geval rigide kiest tegen het erkennen van het belang van bewoners ten gunste van de gemeente als vergunningverlener en het vergunninghoudende bedrijf.

De fractie ziet er van af over het oordeel van de Raad van State nu vragen te stellen aan het college gelet op het lopende onderzoek van de Coevorder rekenkamercommissie in de zaak 'biovergister Kimman'. Daarin zal het oordeel van de Raad van State zeker worden meegenomen, verwacht de PAC fractie.

 

Uitspraak Raad van State in PDF formaat

 

 


Voor meer informatie:

 

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn