Persbericht

Coevorden, 11 oktober 2012 

 

Provincie Drenthe verrast en verbaast PAC fractie met ‘Industriegebied voor zuivelfabriek in buurtschap Vlieghuis’

Krijgen we nu in buurtschap Vlieghuis een industriegebied omdat daar een zuivelboerderij, inmiddels een zuivelfabriek, de vergunning fors overschrijdt? Dat de provincie Drenthe de meer dan 100% overschrijding van de productiehoeveelheid gewoon wil legaliseren door in de milieuvergunning de toegestane productiecapaciteit meer dan te verdubbelen heeft de PAC fractie verrast en verbaasd. Blijkbaar wil de provincie meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan naar industriegebied. – in buurtschap (!) Vlieghuis!

“Wat krijgen we nou? Dit was mijn eerste reactie toen ik het via de website van de provincie Drenthe las. Hoe geloofwaardig is een overheid die zo met forse overtredingen van vergunningen omgaat?”, vraagt PAC fracie voorzitter Bernhard Ensink zich af. “Hoe wil die overheid geloofwaardig zijn bij vergunningverleningen als burgers vragen of men de vergunning ook zal handhaven?”

PAC wil dinsdag antwoord op vragen over rol van B&W van Coevorden

Het besluit van de provincie is voor de PAC fractie reden om vragen te stellen aan wethouder Wilting. De vragen over de overtreding van de vergunning, de handhaving door de gemeente en de rol van de gemeente Coevorden bij het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn ingediend voor de rondvraag van dinsdag aanstaande, als de raad van Coevorden weer vergadert.

 

Bijlagen: de reeds ingeleverde vragen voor de rondvraag in Politieke Kamer 1 van volgende week dinsdag:

1. Vragenformulier voor raadsleden 11 oktober 2012 (pdf)

2. Vragenformulier voor raadsleden 11 oktober 2012 aanvulling op 1ste vragenformulier (pdf)

 


 

Voor informatie:

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350   (tot maandag 15 oktober 2012 niet telefonisch bereikbaar)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn