Persbericht

Coevorden, 22 oktober 2012

 

Naar aanleiding van besluit van GS van Drenthe over ‘Katshaar Zuivel’:

Gedeputeerde Staten van Drenthe willen ookbeëindiging van gedoogsituaties in Coevorden’ – maar welke zijn dat?

Uit het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe over de medewerking die GS willen verlenen aan de wijziging van het bestemmingsplan van het terrein ‘Kasthaar Zuivel’ in buurtschap Vlieghuis, gemeente Coevorden, in industrieterrein blijkt dat er in Coevorden nog van meer gedoogsituaties sprake moet zijn. Het besluit bevat namelijk ook het volgende: “Als voorwaarde opnemen dat de bekende ruimtelijke knelpunten in de gemeente voortvarend worden opgepakt om te komen tot beëindiging van gedoogsituaties.” Het PAC vraagt zich af, welke gedoogsituaties hier worden bedoeld. Vragen aan het college van B&W moeten daar helderheid in scheppen.

 

Wie is de aangewezen handhavende overheid wat ‘Katshaar Zuivel’ betreft?

In de schriftelijke vragen aan B&W gaat het PAC opnieuw in op de vraag wie nu de overheid is die de huidige vergunning aan ‘Katshaar Zuivel’ moet handhaven. Uit het GS stuk blijkt dat als argument voor de medewerking aan de wijziging van het bestemmingsplan o.a. wordt aangevoerd: “De gemeente/overheden hebben de huidige vorm en omvang al lange tijd passief gedoogd. Er is nooit handhavend opgetreden, niet door de gemeente en vervolgens ook niet door de provincie.”

 

PAC wil betrouwbare en geloofwaardige overheden

De inzet van het PAC op het dossier ‘Katshaar Zuivel’ wil de fractie ertoe bij dragen tot een ‘betrouwbare en geloofwaardig gemeentelijke overheid Coevorden’. “Raadsleden worden terecht aangesproken op ongelijkheid die ontstaat voor burgers en bedrijven doordat de gemeente de ene keer wel gedoogd en de andere keer niet. Bedrijven en burgers moeten binnen duidelijke kaders, die ook gehandhaaft worden, gelijke kansen en mogelijkheden hebben,” stelt PAC fractievoorzitter Ensink.

 

Bijlage: Schriftelijke vragen aan Burgemeester & Wethouders inzake vergunningverlening  en handhaving

 


 

Voor meer informatie:

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn