Persbericht

Coevorden, 12 november 2012

 

Coevorder burgemeester moet de klok luiden als gemeente vergunningen verleent die in strijd zijn met bestemmingsplannen

Als de gemeente Covorden een vergunning verleent die duidelijk in strijd is met een geldend bestemmingsplan of andere wet- en regelgeving moet de burgemeester dit onmiddelijk actief als het ware als ‘klokkenluider’ ter kennis brengen van de gemeenteraad. In de strijd voor een betrouwbare, geloofwaardige en zorgvuldig handelende overheid dient het PAC dinsdag bij de behandeling van de begroting een motie in met deze strekking. De aaanleiding voor de motie is een onlangs genomen - maar nog vertrouweljk - besluit van het college om een vergunning te verlenen aan een bedrijf die duidelijk in strijd is met het geldende bestemmingsplan.

Ook oproep aan alle Coevorder bestuurders en ambtenaren

In een tweede motie roept het PAC alle bestuurders en ambtenaren van de gemeente Coevorden op zich actief in te zetten tegen het verlenen van vergunningen die in strijd zijn met bestemmingsplannen of andere wet- en regelgeving. Volgens het PAC mag ‘Een optimale dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen’, de doelsteling van het programma ‘Burger en bestuur’ in de begroting van Coevorden, niet betekenen dat het college vergunningen verleent die duidelijk in strijd zijn met een bestemmingsplan of andere wet- en regelgeving. De gemeentelijk overheid moet betrouwbaar en geloofwaardig zijn en zorgvuldig handelen. Daarover heeft het PAC ook al aan de bel getrokken bij de ‘niet-handhaving’ van vergunningen aan Katshaar Zuivel. “De Coevorder bestuurscultuur bij de verlening van vergunningen aan bedrijven en de handhaving daarvan, moet absoluut veranderen!”, zegt PAC fractievoorzitter Bernhard Ensink.

lees hier motie 1 waarin:

de Burgemeester van Coevorden dringend te verzoeken

 

1. gevallen van door of namens het college verleende vergunningen die duidelijk in strijd zijn met een geldend bestemmingsplan en/of andere wet- en regelgeving onmiddelijk actief als het ware als ‘klokkenluider’ ter kennis te brengen van de gemeenteraad

2. in de vergaderingen van het college NIET akoord te gaan met het verlenen van vergunningen als die duidelijk in strijd zijn met een geldend bestemmingsplan en/of andere wet- en regelgeving en – indien het college toch in meerderheid akkoord gaat – dit onmiddelijk als het ware als ‘klokkenluider’ ter kennis te brengen van de gemeenteraad

 

lees hier motie 2 waarin:

alle bestuurders en ambtenaren van de gemeente Coevorden op te roepen zich actief in te zetten tegen het verlenen van vergunningen die in strijd zijn met bestemmingsplannen en/of andere wet- en regelgeving.

 


 

Voor meer informatie:

Bernhard Ensink,

telefoonnummer:  0524-851161 of 06-41744350

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn