Persbericht

Herman Scholte: nieuw raadslid voor het PAC

 

Op dinsdag 3 september aanstaande legt Bernhard Ensink zijn functie neer als gemeenteraadslid voor het PAC in de gemeenteraad van Coevorden. Dit in verband met zijn deelname aan de verkiezingen voor het burgemeesterschap van de Samtgemeinde Schüttorf op 22 september 2013. 

Bernhard zal opgevolgd worden door Herman Scholte. Tijdens de raadsvergadering van 3 september zullen zijn geloofsbrieven onderzocht worden en na akkoord verklaring van de onderzoekscommissie zal hij als raadslid beëdigd worden.

Herman Scholte is medeoprichter van het PAC. Hij was in de periode 1986 – 1990 raadslid en bij de vorige verkiezingen kandidaat wethouder voor het PAC.

Binnen de fractie zal Herman zich in het bijzonder gaan richten op de taken die overgeheveld worden vanuit de rijksoverheid naar de gemeente. Het gaat daarbij om de verdere invulling van de Wmo, invoering van de Participatiewet en de wet op de Jeugdzorg. Deze overheveling van taken gaat gepaard met grote bezuinigingen. Het PAC zet zich in om nu en in de toekomst te voorkomen dat door deze bezuinigingen kwetsbare burgers tussen wal en schip gaan vallen. Kernbegrippen daarbij zijn solidariteit en wederkerigheid.

Jaap van der Ploeg zal Bernhard opvolgen als fractievoorzitter van het PAC. Kor Roossien wordt vicefractievoorzitter.

 

Curriculum vitae van Herman Scholte


Voor meer informatie:
Ben Kuiper, secretaris
tel: 0524-525162
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn