Persbericht

PAC stelt verkiezingsprogramma en kandidatenlijst vast

In de algemene ledenvergadering op 25 november van het PAC is het verkiezingsprogramma met als titel ‘Elke Burger Telt’ voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vastgesteld.

Deze titel is mede ingegeven door het feit dat door de verregaande decentralisatie en deregulering van de rijksoverheid naar de gemeente de burger meer verantwoordelijkheid zal krijgen voor de eigen leefomgeving. Tevens zal een groot deel van de ondersteuning van kwetsbare burgers de gemeentelijke verantwoordelijkheid worden. Dat levert uitdagingen voor de gemeente op maar ook kansen en mogelijkheden voor de burger.

Het verkiezingsprogramma zal binnenkort in zijn geheel gepubliceerd worden op de website www.pac-coevorden.nl

 

Tevens heeft de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst (kandidatenlijst in PDF-formaat) vastgesteld en is de lijsttrekker aangewezen.

Op plaats één, tevens lijsttrekker, is Kor Roossien gekozen. Kor is thans raadslid en vice -fractievoorzitter.

Op nummer twee is nieuwkomer Irene Driehuis gekozen.

De plaatsen drie en vier zijn voor Herman Scholte en Jan Schatens, beiden raadslid.

Op plaats vijf is Ed Lafort verkozen.

Het PAC is bereid deel te nemen aan een nieuw college. Er liggen geen principiële blokkades naar een van de andere politieke partijen. Het PAC is bereid voor elke portefeuille verantwoordelijkheid te nemen.

 

Jaap van der Ploeg, fractievoorzitter, heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende raadsperiode vanwege gezondheidsredenen.Voor verder informatie kunt u contact opnemen met:

Ben Kuiper, secretaris PAC

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel 06-53356062

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn