Persbericht

 

collegebesluitVandaag, dinsdag 10 maart 2015, is d.m.v. een persbericht duidelijk geworden dat het college heeft besloten medewerking te verlenen aan de komst van een AZC in Oosterhesselen.

Het PAC heeft in een vroeg stadium kenbaar gemaakt dat zij de humanitaire overwegingen van het college om mee te werken aan het realiseren van een AZC in onze gemeente onderschrijft. We hebben daar echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Voorwaarden die voor een groot deel te maken hebben met een zorgvuldige besluitvorming.

Het PAC betreurt het dat dit niet is gebeurd. In de eerste plaats niet t.a.v. de inwoners van Oosterhesselen. Zij zijn wel gehoord maar er is niet naar hen geluisterd. De inzet van het college aan het begin van haar bestuursperiode om te verbinden, in gesprek te gaan met burgers en om transparant te zijn blijkt in de praktijk niet gerealiseerd te worden.

Van een zorgvuldige besluitvorming is ook geen sprake omdat volgens het PAC in ieder geval nog twee zaken aan de orde moeten komen die van groot belang zijn in het besluitvormingsproces.

    1. De groslijst met locaties in de gemeente Coevorden die volgens het college in aanmerking komen voor het realiseren van een AZC is nog steeds niet openbaar. Hierdoor is dus niet toetsbaar waarom uiteindelijk gekozen is voor de Klencke in Oosterhesselen en niet voor een locatie van het college.
    2. Er is nog steeds onduidelijkheid over de status van een (ambtelijk) document waarin vermeld wordt dat tussen COA en de gemeente Coevorden in het verleden de afspraak is vastgelegd dat in de gemeente Coevorden het maximaal aantal te huisvesten asielzoekers is vastgesteld op 450 personen.

Deze onduidelijkheid was reden voor het PAC om j.l. maandag het college met klem te verzoeken de besluitvorming over het AZC in Oosterhesselen uit te stellen totdat hierover meer duidelijkheid was. Het college heeft op dit verzoek niet gereageerd.
Bovenstaande betekent dat het PAC a.s. dinsdag tijdens de rondvraag van Kamer 1/2 op deze zaken terug komt. En het college ter verantwoording zal roepen m.b.t. deze gang van zaken.

-- 10 maart 2015


Voor meer informatie:
Herman Scholte
tel: 0524-513598
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn