Persbericht

 

saxenburghUit de pers en via de website van de Saxenburgh Groep heeft de PAC fractie vernomen dat de Saxenburgh Groep het jaar 2013 afsloot met een verlies van 4,6 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de zorgorganisatie deze maand inleverde bij het ministerie van Volksgezondheid.
2013 was ook het jaar dat de zorginstelling de ontslagen bestuurder Henk van de Wal bijna 300.000 euro moest meegeven. Het is de verwachting dat het jaarverslag 2014 een klein verlies zal laten zien.
In september 2014 heeft de Raad van Bestuur een besparingsprogramma samengesteld van € 10 miljoen op jaarbasis. Begin 2015 is gebleken dat reeds ruim € 5 miljoen aan besparingen is doorgevoerd.
Externe stakeholders van de Saxenburgh Groep zoals de gemeente Hardenberg, de zorgverzekeraars, de huisbankier en de huisartsen, hebben ook kennis kunnen nemen van het besparingsprogramma.
Op eerdere vragen van het PAC heeft het College van B&W aangegeven regelmatig overleg te hebben met de Saxenburgh Groep en men elkaar tijdig informeert.
Het PAC heeft de volgende vragen, die gesteld worden in de rondvraag van de raadsvergadering van dinsdag 31 maart:

1. Is tijdens het overleg met de Saxenburgh Groep het college geïnformeerd over het besparingsprogramma van de Saxenburgh Groep?
2. Zo nee, wat is hiervan de reden?
3. Zo ja, heeft het besparingsprogramma, in combinatie met het verlies van 4,6 miljoen euro in 2013 en het verlies in 2014, gevolgen voor de bedrijfsvoering van de zorgorganisatie? In het bijzonder voor het dagziekenhuis Aleida Kramer te Coevorden?

- Het vragenformulier in PDF-formaat

-- Coevorden, 30 maart 2015


Voor meer informatie:
Herman Scholte
tel: 0524-513598
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn