Jaap memoriamOp woensdag 24 februari jl., één dag na zijn 59ste verjaardag is, overleed na een lang ziekbed ons zeer toegewijd en gewaardeerd partijlid Jaap van der Ploeg.

Jaap van der Ploeg werd in 1993 lid van het PAC nadat hij zich sterk maakte voor een goede plek om de nieuw ingevoerde containers te plaatsen. Het klikte tussen Jaap en het PAC en ze hebben elkaar niet meer losgelaten.

Als nieuw partijlid heeft hij zich in 1994 enorm ingezet als campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. En met succes. Het PAC werd de grootste partij binnen de toenmalige gemeente Coevorden. Vormde zelfs een coalitie en leverde een wethouder.

Jaap zelf nam zitting in de gemeenteraad en dat heeft hij, met een onderbreking van 4 jaar (raadsperiode 2002-2006) tot 2014 volgehouden.

In 2000 werd bij Jaap de diagnose kanker gesteld. Deze ziekte was de reden dat hij in 2002 de beslissing moest nemen een stap terug te doen in de fractie en de raad. Tot zijn grote verdriet want zijn hart lag bij de lokale politiek.

In 2006 keerde hij weer terug in de gemeenteraad en tot 2014 heeft hij zich met enorme toewijding ingezet voor de gemeente en voor de rechtvaardigheid van de gewone man in de straat. Tot het laatste moment heeft hij de fractie bijgestaan met zijn enorme kennis. Bij zijn afscheid van de raad in 2014 is Jaap benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bouwmeester omschrijft hem als een politicus pur sang die staat voor het gemeenschappelijk belang en daar vol vuur voor gaat.

Jaap was een democraat, door en door overtuigd van de zin van onafhankelijke lokale partijen maar ook een realist. Politiek, zo zei hij is een kwestie van geven en nemen maar wel tot een bepaalde grens.

Zijn grootste drijfveer was het hebben van invloed op de samenleving door zich in te zetten voor rechtvaardigheid en openheid binnen het lokale bestuur. Ondanks de problemen met zijn gezondheid bleef hij zeer betrokken en gemotiveerd. Tot het laatste moment heeft hij de fractie bijgestaan met zijn enorme kennis en ervaring.

Het PAC verliest in hem een mentor en zeer gewaardeerd lid van de partij en steunfractie.

Hij zal gemist worden.

Onze steun en gedachten gaan uit naar zijn familie en nabestaanden.

Bestuur en Fractie PAC

Coevorden, 25 februari 2016

Bijlage 1: Rouwadvertentie Bestuur en Fractie

Bijlage 2: Rouwadvertentie Leden PAC

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn