citadelDinsdag 10 mei staat in de commissievergadering de plannen van de heer Van Dijk op de agenda. Inmiddels is hier al in diverse media aandacht aan geschonken en laten ook diverse Coevordenaren van zich horen. Ook wordt de weg naar het PAC gevonden en wordt ons om een standpunt gevraagd.

In een artikel van Dagblad van het Noorden van 13 april 2012 wordt stilgestaan bij de plannen van Peter van Dijk. “Bij Coevorden heb ik echt een gevoel”, aldus de heer Van Dijk. “Vroeger ging ik vanaf een vakantielocatie in Hardenberg met mijn brommer naar Coevorden om een ijsje met mijn vriendin te eten”. Daar gaat het dus ook om: gevoel.

Het PAC wil, in tegenstelling tot het College, graag recht doen aan het Wensbeeld van Coevorden. Dit is in 2012 nog eens door Khandekar (zie fotobijlage als het gaat om citadelpunt) opnieuw beschreven in een actualisatie van het wensbeeld “Welkom in Coevorden”. De belangrijkste kernwaarden in dit beeld; water, historie en gezelligheid!

Het ontwikkelen van 1400m2 commerciële ruimte op terrein van de Rabobank en de notaristuin is voor het PAC onbegrijpelijk. “Er staat in de stad Coevorden nu zo’n 12.000m2 aan winkelruimte leeg. Ruim 20 winkelpanden”. Zelfs op het EDS-plein zijn de ruimtes nog niet ingevuld. “Voor dit plan gaan wij de notaristuin dus niet voor opofferen”, aldus het PAC.

Laten wij de notaristuin juist gebruiken om het water weer terug de stad in te krijgen. Dat is wat Coevorden uniek maakt ten opzichte van omringende plaatsen als Hardenberg, Hoogeveen en Emmen.

De Havendagen hebben een toeristische aantrekkingskracht. Laten wij dit gebruiken door het water richting centrum juist uit te breiden. Dicht bij ons stedelijk museum. Misschien dat de gemeente juist kan faciliteren in de vorm van aanvragen voor subsidie (LEADERprogramma). De notaristuin blijft wat ons betreft als verblijfsruimte behouden.


Meer info?
Kor Roossien, fractie PAC
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Twitter: @KorRoossien
06-22425391 / 0524-523221

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn