Persbericht

winkel het goedAanleiding tot het stellen van vragen over "Het Goed" is het feit dat het PAC uit de pers heeft moeten vernemen dat "Het Goed" de kringloopactiviteiten aan de Printer op maandag 21 november a.s. gaat stoppen. Wij betreuren dat omdat "Het Goed", evenals andere kringloopwinkels, op het gebied van hergebruik en het aanbieden van goederen voor o.a. mensen met een smalle beurs in onze gemeente een belangrijke rol vervult. Daarnaast biedt het aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid via vrijwilligerswerk of het aanbieden van leerwerkplekken een zinvolle invulling van de dag te krijgen en zicht op een betaalde baan. In het verlengde van uw gesprek met het management van "Het Goed" en op uw verzoek heeft het management u op 11 oktober j.l. een voorstel gedaan om te komen tot een dienstverleningsovereenkomst tussen "Het Goed" en de Gemeente Coevorden. (Klik hier voor het PDF bestand)

Diverse afdelingen hebben dit voorstel besproken en uiteindelijk is besloten hier niet op in te gaan. Dit is ambtelijk afgehandeld. Uit onze informatie blijkt dat u als verantwoordelijk wethouder dit niet bestuurlijk heeft gecommuniceerd.

Het PAC heeft de volgende vragen: (Vragenformulier in PDFformaat)

  1. Erkent u de maatschappelijke waarde van Het Goed m.b.t. hergebruik, het aanbieden van goederen voor mensen met een smalle beurs, het werken met vrijwilligers (resultaat zinvolle dagbesteding) en het aanbieden van leerwerkplekken. Zo nee, waarom niet?
  2. Bent u het met ons eens dat o.a. bedrijven als Het Goed een belangrijke rol kunnen vervullen bij de verdere invulling van de Participatiewet? Zo nee, waarom niet?
  3. Wat is de reden waarom onze gemeente geen samenwerkingsovereenkomst aangaat met Het Goed?
  4. Wat is de reden waarom afhandeling van de vraag om te komen tot een dienstverleningsovereenkomst niet bestuurlijk is gebeurd?

Het PAC verzoekt bovenstaande vragen voor de commissievergadering van 29 november 2016 te beantwoorden.

Coevorden, 17 november 2016


Voor meer informatie:

Herman Scholte, fractievoorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 0524-513598

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn