IMG 4405 1Dinsdag 19 september 2017 heeft de fractie van het PAC, bij agendapunt 8.1 van de raadsvergadering, in haar pleidooi gevraagd om concretere actiepunten t.a.v. veiligheid en sociale acceptatie van LHBTI. Hiertoe is, samen met de PvdA, een motie ingediend.

De motie:

De Raad van Coevorden, in vergadering bijeen op 19 september 2017

Overwegende dat:
- de gemeenteraad van Coevorden op 28 februari 2017 unaniem besloten heeft tot Coevorden Regenbooggemeente.
- de gemeenteraad van Coevorden zich op deze wijze wil inzetten voor de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).
- de uitvoering van activiteiten en interventies voor het uitdragen van Coevorden als Regenbooggemeente, zoals in de bijlage van het raadsvoorstel zijn opgenomen onvoldoende eigen ambitie is geformuleerd
- Dat het gewenst is:
* Om het terugdringen van vooroordelen en discriminatie in bredere zin uit te dragen.
** In de communicatie van de gemeente, waaronder informatie en social-media, het uitdragen van diversiteit zichtbaar te maken
*** Een platform “diversiteit" actief te ondersteunen.

Roept het college op om:

1. In haar communicatie zichtbaar te maken dat de gemeente Coevorden regenbooggemeente is.

2. De oprichting van een platform ‘diversiteit’ te faciliteren.

Het platform heeft als doel de gemeente Coevorden als Regenbooggemeente uit te dragen in verschillende (maatschappelijke) activiteiten. Het platform geldt tevens als formele overlegpartner voor College en Raad. Dit platform bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties (zoals sport, cultuur, onderwijs, kerkgenootschappen en politiek) en belangenorganisaties op het gebied van diversiteit en discriminatie.

Tijdens het overleg werd helder dat de Burgemeester in de geest van de motie wel wat stappen wilde zetten. PAC en PvdA hebben na een schorsing de motie ingetrokken, nadat helder werd dat de Burgemeester wel degelijk zijn verantwoordelijkheid wil nemen.

Concreet betekent dit dat PvdA, PAC en D66 de vorming van een platform diversiteit faciliteren en dat Burgemeester Bouwmeester daar nauw bij betrokken wil worden. 

Lees ook: Hijsen Regenboogvlag

In de media is aandacht geweest voor dit agendapunt:

- RTV Drenthe(http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/125985/Regenbooggemeente-Coevorden-gaat-meer-doen-dan-alleen-de-vlag-hijsen)

- CoevordenHuisaanHuis(https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/coevorden/509153/burgemeester-komt-indieners-motie-regenbooggemeente-tegemoet.html)

- Dagblad van het Noorden(http://www.dvhn.nl/drenthe/%E2%80%98Regenbooggemeente-Coevorden-moet-meer-zijn-dan-vlag%E2%80%99-22508919.html)


Voor meer informatie:
Jerry Stoker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0524-517051
06-44084519

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn