PAC Nieuwsbrief Nr. 020 –  10 februari 2013

PAC duikt in zwembad De Swaneburg

PAC raadslid Jaap van der Ploeg zit goed op het vinkentouw wat de plannen van het college met het zwembad gedeelte van De Swaneburg betreft. Hij heeft de brief uit december laten agenderen. Deze zal in onze openbare fractievergadering van 25 februari worden voorbesproken. In de raad komt de brief op 26 februari in politieke kamer 1 aan de orde. Jaap zal dan zeker voorbereid zijn op basis van zijn nieuwe duik in dit dossier. Inzet blijft: zo snel mogelijk weer open ... en open houden. Zie ook: het bericht over de Swaneburg op onze website.

 

Takendiscussie – wat wel, niet, meer, minder, anders doen als gemeente Coevorden? Voorstel om vaart te maken aangenomen

In de raadsvergadering van 5 februari was een wijzigingsvoorstel nodig dat wij, in goede samenwerking met de VVD en mede ondertekend door de PvdA, hebben ingediend om vaart te maken. De discussie moet resultaten opleveren die nog vòòr de behandeling van de begroting 2014 en de meerjarenbegroting 2014-2016 door de raad bediscussieerd moeten worden; niet pas volgend jaar. Dat is nu afgesproken.

 

Raad wijzigt collegevoorstel over AREA - PAC: geen fusie! En OR-lid in de stuurgroep!

PAC raadslid Kor Roossien was betrokken bij een amendement van de kant van PvdA en CDA, waarmee het collegevoorstel over het zoeken naar partners voor de schaalvergroting van (mede) ons afvalstoffeninzamelings-bedrijf AREA werd afgewezen. Kor was duidelijk in zijn stellingname: we willen GEEN fusie! Iets wat de leiding van het bedrijf wel wil. Zijn voorstel om aan de Ondernemingsraad van AREA een plek in de stuurgroep voor het proces van onderzoek, naar de toekomst van AREA aan te bieden, werd opgenomen in het wijzigingsvoorstel. Het voorstel werd aangenomen door de raad.

 

Nu nog nertsenfokkerij voor pelsen oprichten in gemeente Coevorden? Natuurlijk niet - PAC vraagt om handhaving!

De wetgever heeft gesproken. De wet is erdoor en ging 15 januari 2013 in. Nederland wil in de toekomst geen pelsdierfokkerijen meer. PAC actie blijft blijkbaar nodig om het nu nog opstarten van zo’n bedrijf in de gemeente Coevorden te voorkomen. Jaap van der Ploeg en Jan Schatens zijn er mee bezig en bonden de ‘nerts’ vorig jaar al de bel aan. Nu is het zaak het college ertoe te bewegen de rijksinstanties te vragen te handhaven, want het is maar zeer de vraag of het bedrijf wel legaal bezig is. Er blijken al nertsen op het bedrijf aanwezig te zijn ... Dus schreef Jaap aan het college:

    “Waren/zijn er al nertsen voordat gebruik mocht worden gemaakt van de vergunning? Zo ja, wat heeft de gemeente t.a.v. handhaving gedaan zodra dat bekend werd? Ik verzoek u het Rijk te informeren en tevens te verzoeken om handhaving.”

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

              Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn