PAC Nieuwsbrief Nr. 022 –  18 maart 2013

Biovergister Alte Picardiekanaal: College en Raad missen kans om belangrijke fout van de gemeente te erkennen

Hoe je ook over ons pakket van conclusies denkt, dat we in een drietal amendementen en moties hadden vastgelegd, één ding had toch in de raadsvergadering van 12 maart jl. glashelder moeten zijn voor alle raads- en collegeleden:

De zogenaamde na-opslag voor het digestaat dat overblijft na het vergistingsproces maakt deel uit van de milieuvergunning.


milieuvergunning_biovergister

Uit de milieuvergunningaanvraag, die onderdeel uitmaakt van de milieuvergunning

 


Het is onbegrijpelijk dat noch het college noch de andere fracties dat wilden erkennen. Er is weken over de vraag gesproken. Maar in de raadsvergadering wist de burgemeester er nog steeds geen antwoord op te geven. Wel kreeg PAC raadslid Jaap van der Ploeg hem zo ver te beamen dat een milieuvergunning geen keuze pakket is, waaruit de ondernemer bepaalde zaken mag weglaten.

De discussie over het Rekenkamerrapport had o.i. kunnen en moeten worden afgesloten met de erkenning van in elk geval van één ding: de gemeente kon de realisatie van de na-opslag afdwingen – maar deed dat niet! We vragen ons af: Als je dat niet erkent – hoe wil je dan een nieuwe start maken met de wijk?

Voor de eventuele voortzetting van het bedrijf door een nieuwe eigenaar is natuurlijk van groot belang, dat het college als vergunningverlener de na-opslag ook als een verplicht onderdeel van de vergunning beschouwt.

Hoe het nu verder moet? Het college heeft toegezegd dat het nog een antwoord geeft op de vraag of de na-opslag wel of niet in de milieuvergunning staat ... Wat de afsluiting van in elk geval de behandeling van het Rekenkamercommissie rapport had moeten worden blijkt het begin van een nieuwe strijd over wat er nu eigenlijk in de vergunning staat.

NB. Onze amendementen en moties vind u hier.

 

PAC raadslid Jan Schatens: ‘Levensgevaarlijke situaties in zwembad De Swaneburg Coevorden zijn blijkbaar al verholpen’

Helaas kon het bezoek aan het zwembad "De Swaneburg" in het kader van werk/informatiebezoek met de Raad en het Bestuur tot 2 maal toe geen doorgang vinden.

Wij hebben zelf een technisch onderzoek gedaan en hebben kunnen vaststellen dat de meeste onveilige mankementen zijn verholpen.

Met een paar reparaties en het vervangen van de verlichting in de douche/toilet ruimten kan het zwembad op korte termijn weer open.

De sportzalen zijn thans gelukkig wel weer operationeel.

 

Verbouwing Gemeentewerf Oosterhesselen

In april 2012 is de Coevorder raad akkoord gegaan met de verbouwing van de gemeentewerf in Oosterhesselen.

Met de uitgangspunten draagvlak, haalbaarheid, communicatie en zorgvuldigheid heeft het PAC destijds aangegeven niet akkoord te gaan met het beschikbaar stellen van een budget van ruim € 700.000,-

Nu komen er geluiden tot ons dat er tot nu toe, 1 jaar later, nog niets is gedaan, terwijl het wel was opgenomen in begroting 2012.

Tevens beginnen de plaatselijke ondernemers zich blijkbaar te “roeren” en zijn er al diverse bezwaren ingediend.

Ons raadslid Kor Roossien heeft het College inmiddels gevraagd om informatie over de stand van zaken rond deze verbouwing.

 

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn