PAC Nieuwsbrief Nr. 025 –  7 oktober 2013

PAC motie om peuterspeelzalen te behouden in de dorpen haalt het niet.

Raadslid Jaap van der Ploeg heeft de raad niet kunnen overtuigen om Peuterspeelzalen in de dorpen open te houden voor 2014. Dat is jammer, vooral omdat er voorzieningen in de dorpen verdwijnen. Maar ook omdat er in 2015 vanuit het rijk Integrale Kind Centra (IKC) worden ingevoerd. In een IKC is het hele spectrum van kinderopvang, peuterspeelzalen en basisschool ondergebracht. Het PAC stelde voor om ter overbrugging de peuterspeel-zalen in de dorpen nog 1 jaar open te houden. Op die manier wordt de peuterspeelzaal dichtbij de peuters behouden. Een bijkomend voordeel zou zijn dat er gekwalificeerd personeel in dienst kon blijven in plaats van ontslagen te worden.

 

Onacceptabel voor het PAC: Inwonersbijdrage voor de Veiligheidsregio Drenthe met bijna 30% omhoog!

De rijksoverheid heeft de gemeente verplicht dat er een Veiligheids Regio Drenthe (VRD) voor de brandweer moet komen. Het tot stand brengen van een gemeenschappelijk regeling VRD heeft geresulteerd in een voorgestelde begroting waarbij de inwonersbijdrage stijgt van € 7,21 naar € 9,40. Het PAC vindt dit onacceptabel! Samenwerking moet leiden tot meer kwaliteit en minder kosten. Het PAC heeft een amendement ingediend dat als voorwaarde stelde dat de inwonersbijdrage € 7,21 niet te boven zal gaan. Dit voorstel vond volop steun van de PVDA en bij stemming ook door D66, GB en het CDA. De VVD vond het collegevoorstel voldoende.

 

Personenvervoer Rheine Coevorden wordt onderzocht.

In de raadsvergadering van donderdag 20 januari 2011 heeft het PAC, samen met de CDA, een unaniem aangenomen motie over de spoorlijn Coevorden-Rheine ingediend. De motie was er op gericht om personenvervoer tussen Coevorden en Rheine mogelijk te maken. Inmiddels is bekend geworden dat ook de Samtgemeinde Emlichheim zich bij deze motie (Resolution) heeft aangesloten. Daarnaast hebben de Landkreis Graftschaft Bentheim, de Bentheimer Eisenbahn en de Stadt Nordhorn zich hiervoor, in samenwerking met andere Duitse organisaties, ingezet om tot zo’n verbinding tussen Rheine en Nordhorn te komen.

 

Der Landkreis Grafschaft Bentheim heeft besloten om de verbinding tussen Rheine en Emlichheim en ook tussen Emlichheim en Coevorden nader te onderzoeken. Hiervoor wordt een financiële bijdrage voor de gemeente Coevorden van € 10.125,- gevraagd.

 

Toch wel fijn dat een langgekoesterde wens van de PAC fractie en haar leden in vervulling lijkt te gaan!

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

Deze nieuwsbrief is hier ook te downloaden.

aanmelding voor de PAC nieuwsbrief klik hier

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn