PACnieuwsbrief

PAC Nieuwsbrief Nr. 037 - 24 juni 2017

Motie proceskosten
Het PAC heeft samen met de VVD en Gemeentebelangen in de raadsvergadering van 30 juni 2017 een motie ingediend om de € 472,- proceskosten voor ingediende bezwaarschriften tegen de geplande omgevingsvergunning van het AZC te Oosterhesselen te vergoeden. Het college zelf had aangegeven tegemoet te willen komen in mogelijke proceskosten en heeft zelf inwoners via de gemeentelijke website uitgenodigd om bezwaar te maken tegen de omgevingsvergunning. Het PAC, VVD en Gemeentebelangen vinden dan ook dat het niet getuigt van behoorlijk bestuur door het college om op basis van uitsluitend juridische argumenten deze proceskosten toch niet te vergoeden. Het werd een juridisch steekspel hoewel naar ons idee het heel simpel is, het college heeft toezeggingen gedaan aan de inwoners van Oosterhesselen en moet zich daar aan houden. Kwestie van behoorlijk bestuur. Helaas besloten de overige partijen in de gemeenteraad om de motie niet te steunen.

Uitbreiding ledenbestand
Onlangs heeft zich in Oosterhesselen een vijftal personen als lid van het PAC aangemeld. Een welkome uitbreiding van het ledenbestand. Daarnaast hebben fractie en bestuur een gesprek gehad met het bestuur van GroenLinks Zuidoost Drenthe. Het blijkt dat GroenLinks in Coevorden een flink aantal nieuwe leden heeft gekregen. Een deel hiervan heeft te kennen gegeven ook in Coevorden actief te willen worden. Om deze leden de mogelijkheid te geven ook actief te worden binnen de lokale politiek in Coevorden is door GroenLinks aan al hun leden een brief gestuurd waarin te kennen is gegeven dat het PAC dan voor hen een prima plek is. Inmiddels hebben we Rianne van Leeuwen als nieuw steunfractielid mogen verwelkomen. Zij wil graag een bijdrage leveren aan onze lokale politiek. Voor alle leden geldt natuurlijk het PAC Verkiezingsprogramma als beleidskader voor onze politiek.

Regenbooggemeente
Op zaterdag 24 Juni hebben de raadsleden Jerry Stoker (PAC) en Nina Jasperse (PvdA) als initiatiefnemers van Coevorden Regenbooggemeente officieel de regenboogvlag op het gemeentehuis gehesen. Dit als teken dat de gemeente Coevorden pal staat voor de veiligheid en sociale acceptatie van Homo’s, Lesbiennes, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen (LHBTI). Gedurende die plechtigheid, die werd bijgewoond door een groot aantal belangstellenden, gaf Jerry, mede uit eigen ervaring, aan waarom het nog steeds zo belangrijk is om op specifieke wijze aandacht te vragen voor de positie van burgers die als HLBTI gewoon zichzelf willen zijn. De volledige tekst van de toespraak van hem is te lezen op de website van het PAC. Ook zijn op de website beelden te zien van de plechtigheid.

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

  • Aanmelding voor de PAC-Nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Download: Nieuwsbrief PDF

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn