PACnieuwsbrief

PAC Nieuwsbrief Nr. 039 - 2 september 2017

Invloed leden op PAC beleid
Reeds vanaf de oprichting van onze vereniging vindt het PAC het belangrijk dat de inwoners van de gemeente actief invloed kunnen uitoefenen op de visie en het programma van het PAC. Ook nu weer heeft het PAC een zeer breed scala van personen en belangen-groeperingen - die midden in onze Coevordense samenleving staan - uitgenodigd om informatie en suggesties in te brengen. Daardoor wordt de ontwikkeling van de partijvisie en het programma voor de komende raadsperiode van 2018 tot 2022 mede inhoud gegeven. Deze keer willen we die informatie en suggesties verkrijgen door middel van dialoogsessies. Deze zullen plaatsvinden in een zogenoemd ‘wereldcafé’ dat gehouden zal worden in zalencentrum De Loo in Coevorden op woensdag 11 oktober 2017 van 18:30 tot 22:00 uur. Carin Roelands, die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van dialoogsessies, heeft zich bereid verklaard om het PAC hierbij te begeleiden om het resultaat van het wereldcafé voor het PAC te optimaliseren. Uiteraard zijn de leden van het PAC ook welkom op deze avond, en zal het PAC op bescheiden wijze zorgdragen voor de inwendige mens.

Nieuwe leden
Op 29 Augustus werd een 6-tal nieuwe leden van het PAC, allen woonachtig in Oosterhesselen, welkom geheten door een delegatie van het bestuur en fractie van het PAC. Een bijzondere gebeurtenis want niet eerder vond uitbreiding van het ledenbestand plaats met zo’n groot aantal personen uit een dorp buiten de stad Coevorden. Ook een goede opsteker voor het PAC want haar optreden in en buiten de gemeenteraad valt blijkbaar in goede aarde bij de medebewoners in ons buitengebied. Tijdens deze bijeenkomst werd een toelichting gegeven over de visie van het PAC, en werd nader ingegaan op de participatie van de leden bij het ontwikkelen van PAC standpunten en de wijze waarop het PAC ook de burgers daarbij betrekt. Al met al een positieve ontwikkeling, met name met het oog op versterking van het ledenbestand van het PAC.

Spoorverbinding tussen Coevorden en Emlichheim
Op woensdag 30 augustus was het PAC betrokken bij overleg tussen de gemeenteraden van Coevorden en Samtgemeinde Emlichheim over de nog te realiseren spoorverbinding tussen Coevorden en Emlichheim. De wens is deze tevens geschikt te maken voor personenvervoer tussen Emmen en Rheine. Daarbij zijn de onbewaakte spoorovergangen, met name aan de Duitse kant van het traject, een groot punt van zorg bij reguliere snelheid van de treinen. Inmiddels bestaat er een groot draagvlak op regionaal bestuurlijk niveau aan beide kanten van de grens voor dit project. Daarnaast moet ook op landelijk niveau voor dit project aandacht worden gevraagd. Overwogen wordt om een PAC/CDA motie uit 2011, die hierover gaat, weer te actualiseren en gemeentebesturen op te roepen om steun van beide regeringen voor dit project te verkrijgen. Als dat gaat lukken, is personenvervoer tussen Emmen en Rheine via Coevorden en Emlichheim wellicht al in 2020 mogelijk. Uiteraard blijft het PAC grote aandacht schenken aan dit belangrijke project. 

  • Reageren op deze PAC Nieuwsbrief? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Volg het PAC ook via Twitter en de PAC website.

  • Voor de inhoud van de PAC Nieuwsbrief is de PAC fractie verantwoordelijk. De telefoonnummers en (mail) adressen van de PAC raadsleden vindt u hier.

  • Stuur deze nieuwsbrief door naar bekenden als u denkt dat die hierin wellicht geïnteresseerd zijn.

  • Kent u iemand die geen Internet heeft en de PAC nieuwsbrief graag als gedrukte brief zou willen ontvangen, laat het ons even weten.

  • Aanmelding voor de PAC-Nieuwsbrief Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Download: Nieuwsbrief PDF

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn