Persbericht

 

EVI mrt2015Op 14 april 2015 heeft het college van B&W van de gemeente Coevorden voor het laatst van zich laten horen na beantwoording van PAC-vragen over de illegale op het Europark toegepaste bodemas. (klik hier om naar het betreffende bericht te gaan!) Belangrijke vragen zijn echter nog onbeantwoord gebleven.

Reden voor het PAC om navraag bij het college te doen over de huidige stand van zaken met betrekking tot het verwijderen van de bodemas en meer duidelijkheid over de transportmeldingen te geven.

In de brief aan B&W vraagt het PAC: (lees hier als PDF)

De 7de vraag van de onze vragen, gesteld op 8 maart 2015, was:
“Is het college het met het PAC eens dat Coevorden van de Duitse autoriteiten moet vragen er voor te zorgen dat alle op het Europark illegaal toegepaste bodemas verwijderd moet worden?”

Uw antwoord daarop was:
“De verwijdering van de bodemas op het Duitse deel van het Europark wordt door de Duitse autoriteiten voortvarend opgepakt. Wij hebben geen aanleiding om hier nog een keer op aan te dringen.”
Wij begrijpen uit uw antwoord dat u met ons van mening bent dat de illegaal toegepaste bodemas verwijderd moet worden en dat volgens U de Duitse autoriteiten de verwijdering voortvarend oppakken zodat er voor U geen aanleiding bestaat hier nog een keer op aan te dringen.
Wij kunnen begrip opbrengen voor uw standpunt indien de verwijdering inmiddels inderdaad heeft plaatsgevonden. We weten echter niet of dat ook het geval is. Vandaar de volgende vragen:
1. Er was sprake van 200.000 of meer ton van illegaal toegepaste bodemas. Hoeveel ton is inmiddels opgegraven, verwijderd en waar naar toe vervoerd?
2. Hoeveel ton illegaal toegepaste bodemas is nog niet verwijderd?
Wij maken tevens van de gelegenheid gebruik om een 3de vraag te stellen n.a.v. uw antwoorden:
3. N.a.v. uw antwoord op vraag 4: Wanneer heeft de RUD de transportmeldingen opnieuw opgevraagd? Wanneer heeft u deze en aan welke Duitse autoriteiten beschikbaar gesteld? 

Coevorden, 20 september 2015


Voor meer informatie:
Kor Roossien, fractievoorzitter
tel: 06-22425391 / 0524-523221
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deel dit artikel op

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn