#1 Jerry Stoker (Coevorden)

Wat spreekt je het meeste aan in het verkiezingsprogramma

Wat mij het meeste aanspreekt  is de aandacht die PAC heeft voor de grote verschillen die er zijn tussen de mensen die heel veel hebben en de mensen die in armoede leven. Meer dan 1000 kinderen en 3000 volwassenen leven in onze gemeente in armoede. Daar zitten ook families tussen die wel werk hebben maar die zo weinig verdienen dat de eindjes nauwelijks aan elkaar te knopen zijn of dat al een gepasseerd station is.

Mensen in armoede staan in alles op achterstand. De lichamelijk en geestelijke gezondheid staat onder druk. Huiselijk geweld en agressie liggen op de loer omdat de ouders in de overleefstand staan. Kinderen die leven in armoede lopen eerder risico op schooluitval en kunnen door armoede vaak niet meedoen. Daarnaast lopen ze de door armoede veroorzaakte problemen ook nog eens een groter risico op uithuisplaatsing.

Ik ben er van overtuigd dat, wanneer we armoede aanpakken dit zich uiteindelijk vertaald in een minder beroep op (jeugd) zorg. Dat is structureel beter voor iedereen.

Waarom zet jij je in voor PAC?

Ik zet me inmiddels veertig jaar voor het PAC in omdat ik geloof dat Progressieve Groene en Sociale Politiek vooral ook Lokaal vorm moet krijgen. In de kleine 10 jaar dat ik mantelzorger ben geweest en de zorg had voor mijn man had ik hier helaas wat minder tijd en energie voor. Toen ik in 2017 gevraagd werd tussentijds raadslid te worden heb ik volmondig ja gezegd.

Waar kennen de mensen je van?

Mensen zouden me kunnen kennen omdat ik al heel lang in Coevorden woon. Of omdat ik eerder in de ‘oude gemeente Coevorden’ acht jaar raadslid ben geweest.

Misschien kennen ze me van mijn werk voor mensen met een verstandelijke beperking waar ik in Coevorden een kleine twintig jaar heb gewerkt. Of recenter wellicht door mijn bijdrage aan het Diversiteitsplatform of de Historische Vereniging Coevorden. Daarnaast zouden mensen mij kunnen kennen van mijn werk voor het Cluster Kind, Jeugd en Gezin van Cosis waar ik inmiddels ook al weer 18 jaar werkzaam ben. Sinds 2017 overigens niet meer in deze regio.

Wat is jouw bijzondere band met je Coevorden?

Ik voel me thuis in de gemeente Coevorden en ik voel me thuis in de stad. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Lootuinen. Tijdens mijn studie heb ik een jaar in Dalen gewoond om vervolgens via Poppenhare en Tuindorp in de wijk Buitenvree te wonen. Nu al weer een kleine dertig jaar. En overal waar ik woonde of het nu voor korte of langere tijd was. Ik voel me er verbonden en gehecht.

Dit komt door de mensen die er wonen, dáár word ik blij van.

Het PAC zet zich in voor een democratisch, sociaal en groen Coevorden