#10 Eva Doek (Coevorden)

Vrijwel dagelijks heb ik als woonwagenbewoner te maken met de bedreiging van mijn cultuur. Daarom zet ik mij al jaren actief in voor het behoud van de woonwagencultuur binnen de gemeente Coevorden. Ik ben ook een groot natuurliefhebber en kan urenlang genieten, daarom vind ik het behoud daarvan ook erg belangrijk.

Waarom zet jij je in voor PAC?

Mensen moeten gelijke kansen krijgen en helaas weten mijn gezin en ik dat niet iedereen die krijgt en dat je regelmatig, bijvoorbeeld door je afkomst, een stap extra moet zetten om iets te kunnen bereiken. Ik ben kandidaat voor PAC, omdat ik het belangrijk vind om te laten zien, dat iedereen zich ergens voor in kan zetten, ongeacht je achtergrond. 

Waar kennen de mensen je van?

Ik woon mijn hele leven al in Coevorden en ben fanatiek voetbalmoeder, of eigenlijk moet ik zeggen, fanatiek moeder; daar waar mijn kinderen zijn ben ik ook te vinden.

Wat is jouw bijzondere band met Coevorden?

Alle dierbare momenten in mijn leven spelen zich af in Coevorden. Ik ben hier geboren en getogen, ik ben hier naar school gegaan en heb in de discotheek in Coevorden mijn man leren kennen. Mijn kinderen zijn in Coevorden geboren en mijn eerste kleinkind is inmiddels hier ook geboren. Ik ben een stukje Coevorden.

Het PAC zet zich in voor een democratisch, sociaal en groen Coevorden