#9 Gijsbert Six (Benneveld)

Wat spreekt je het meest aan in het verkiezingsprogramma?

Natuur-inclusief bouwen, renoveren en beheren, waar ecologisch bermbeheer een onderdeel van is, is een belangrijk thema van het verkiezingsprogramma van het PAC. Er zijn nog vele mogelijkheden om de biodiversiteit en de natuurwaarden in onze gemeente te verbeteren.

Waarom zet jij je in voor PAC?

De problemen van klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit vereisten niet alleen een internationale maar ook een lokale aanpak. Daarnaast behoeft onze democratische rechtsstaat voortdurend onderhoud. Juist nu is het nodig dat ook in de lokale politiek een stevige democratische groen-progressieve volksvertegenwoordiging aanwezig is. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezing stond ik op de lijst van D66. Samen met een aantal andere actieve D66’ers heb ik me aangesloten bij het PAC. We werkten al nauw samen en gezamenlijk kunnen we nog meer bereiken.

Waar kennen de mensen je van?

In de afgelopen 20 jaar heb ik mij in allerlei hoedanigheden ingezet voor de plaatselijke gemeenschap. Verkeersouder bij basisschool de Anwende in Aalden. Coach van het schaakteam van de school. Ik was lid van de werkgroep fietspad Noord-Sleen – Westenesch. Wellicht in mijn rol als penningmeester van buurtvereniging ‘de Naobers’ of als medeoprichter van Schaapskudde Benneveld.

Wat is jouw bijzondere band met Benneveld?

Sinds 2001 woon ik in het mooie Benneveld. In de afgelopen jaren heb ik mij sterk gemaakt voor het ecologisch bermbeheer. Als burgerinitiatief Bloeiend Benneveld zijn we in 2017 begonnen met ecologisch bermbeheer rond Benneveld. Dit initiatief heeft zoveel belangstelling gewekt bij andere dorpen en de gemeente dat het inmiddels de standaard is geworden voor de gehele gemeente Coevorden.

Ga stemmen op 16 maart. Stem op het PAC, dè groen-progressieve partij in Coevorden. Iedere stemt telt!

Het PAC zet zich in voor een democratisch, sociaal en groen Coevorden