#6 Marie Vloon (Coevorden)

Wat spreekt je het meeste aan in het verkiezingsprogramma?

Ik heb geen specifiek verkiezingspunt dat mij het meeste aanspreekt. Ik vind het een fijn programma waar ik mij prima in kan vinden. Het geeft weer van waaruit PAC een bijdrage wil leveren aan een sociaal en groene gemeente. Geen verlanglijstjes of opsomming van wat er allemaal al is gehaald.
Mooi geschreven! De titel van het programma vind ik ook goed gevonden.

Waarom zet jij je in voor PAC?

Ik zet me in voor het PAC omdat ik mij herken in de uitgangspunten. Aandacht voor elkaar en zorgen dat iedereen ook mee kan doen. Daarnaast heeft mijn generatie een belangrijke rol gespeeld in hoe de aarde nu is. Mijn kleinkinderen moeten het daar straks mee doen. Ik kan daar op mijn manier en in mijn eigen, lokale omgeving aan bijdragen.  
PAC respecteert dat we verschillend mogen zijn en denken maar is altijd op zoek naar wat ons bindt. Ik zie dat dit werkt en dat daardoor ook dingen veranderen ook als dat niet altijd direct in de buitenwereld duidelijk is.

Waar kennen de mensen je van?

De mensen kennen mij als getogen Coevordenaar. Misschien ook van mijn werk in Coevorden als buurt- en contactmoeder. Ik heb gewerkt bij Stichting Welzijn. En ben daarnaast altijd vrijwilliger geweest bij de voetbalvereniging CSVC. Misschien kennen mensen me nog als actieveling buurtvereniging Pikveld. Verder kennen mensen mij van mijn werk als peuterleidster in Coevorden.

En waar men me de afgelopen jaren van kent is dat ik de oprichter/eigenaar ben van Kinderopvang ‘De Rollebol’. Zowel in ‘de Schutse’ in Coevorden als in ‘de Selkersgoorn’ in Dalen brengen we peuters samen met onze seniore inwoners. Ik hoor geregeld; “Oh, jij bent van De Rollebol hè”.

Wat is jou bijzondere band met Coevorden?

Omdat ik zelf zoveel mensen ken in Coevorden is mijn band met Coevorden wel groter geworden. 
Coevorden zelf, het centrum, vind ik sinds het gerenoveerd is wel wat meer uitstraling hebben. Hierdoor vind ik het leuker in Coevorden. En met wat er nog gaat gebeuren wordt het alleen maar mooier denk ik.
Dat Coevorden meer een bezoekersstad wordt in plaats van een winkelstad met een regiofunctie is al heel lang aan de gang. Dat er nu naar een andere invulling wordt gestreefd snap ik heel goed. Maar ik koop en haal zoveel mogelijk lokaal.

Het PAC zet zich in voor een democratisch, sociaal en groen Coevorden