#5 Nienke Veltman (Coevorden)

Wat spreekt je het meeste aan in het verkiezingsprogramma?

Het idee van een Knarrenhof of een Meergeneratiehof spreekt me aan. Ik heb zelf een lichamelijke aandoening H-eds waardoor alledaagse dingen zoals traplopen of staande douchen soms moeilijk is, maar altijd pijnlijk. Ook ik wil straks op mezelf wonen. Hoe mooi zou het zijn als ik in een aangepaste woning in bijvoorbeeld een Meergeneratiehof zou kunnen wonen. En hoe mooi zou het zijn als ik ook iets voor anderen kan betekenen.

Ik vind dat iedereen mee moet kunnen doen in onze samenleving. Ook als je ziek bent of een beperking hebt. Zelf heb ik 2,5 jaar, dagelijks, in een rolstoel gezeten. Ik baalde ervan als ik niet mee kon met vrienden als we uit gingen. Want veelal was er écht een drempel. Maar ook door drempels in verschillende winkels waardoor ik bijna viel. Ik weet dat ik niet de enige ben die daar tegenaan rolde. Niet mee kunnen doen als puber van 14 of 15 jaar is lastig.

Waarom zet jij je in voor PAC?

Ik zet me in omdat ik het zoals gezegd belangrijk vindt dat iedereen mee kan doen en ook meepraat over wat er belangrijk is in de eigen omgeving. PAC maakt zich daar hart voor.

Ik heb zelf dat in de jeugdzorg gezeten en ik kan uit eigen ervaring vertellen dat de lange wachttijden écht levens kosten. Doordat de Jeugdzorg naar de gemeentes is gegaan is het er niet gemakkelijker op geworden. Daar maak ik me best druk om en ik denk dat ik daar ook een bijdrage aan kan leveren.

Waar kennen de mensen je van?

Misschien dat je me kent van mijn handbike waarmee ik door de stad scheur.

Wat is jouw bijzondere band met Coevorden?

Coevorden is mijn huis en ik voel me thuis. Iedereen zegt hoi, dat betekent dat ik wordt gezien

Het PAC zet zich in voor een democratisch, sociaal en groen Coevorden