#8 Rianne van Leeuwen (Coevorden)

Wat spreekt je het meest aan in het verkiezingsprogramma?

Het PAC is een lokale en progressieve partij en kijkt vooral naar wat ze op het gebied van sociale rechtvaardigheid en milieu van invloed kan zijn. Het is een partij die verbindend wil zijn en daardoor ook dingen voor elkaar krijgt. Dat ze de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties steeds lokaal wil vertalen spreekt me aan.

Waarom zet jij je in voor PAC?

In ben lid van GroenLinks. En GroenLinks is niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Coevorden. Dat komt omdat GroenLinksers actief zijn in PAC en er dus ook geen noodzaak is om apart mee te doen. Dat PAC breder is dan alleen GroenLinks bewijst dat D66 nu ook niet apart mee gaat doen en leden nu ook actief bij PAC als sociaal progressieve, groene en lokale partij betrokken zijn. En er daarnaast mensen binnen PAC betrokken zijn die landelijk heel divers stemmen. Een ding hebben we gemeen. We willen ons lokaal inzetten zodat onze omgeving er elke dag weer een beetje beter wordt.

Waar kennen de mensen je van?

In het verleden ben ik ondernemer geweest en heb een dierenspeciaalzaak in Coevorden gehad. Maar of mensen me daar nog van kennen weet ik eerlijk gezegd niet. Ik ben bestuurslid van GroenLinks Zuidoost-Drenthe. En ik ben burgercommissielid voor het PAC in de gemeenteraad. Op dit moment volg ik een opleiding en heb bij verschillende zorgaanbieders stage gelopen.

Wat is jouw bijzondere band met Coevorden?

Ik ben in Den Haag geboren en via verschillende omzwervingen in Coevorden terecht gekomen om mijn eigen bedrijf op te zetten. Met mijn gezin en mijn ‘dierentuin’ woon ik hier met heel veel plezier. Of ik dit een bijzondere band moet nemen weet ik niet. Maar het is tot op heden wel een heel plezierige band.

Het PAC zet zich in voor een democratisch, sociaal en groen Coevorden